vrijdag, 24. juli 2009 - 9:20

Weer Mexicaanse griep geconstateerd op WMC

Kerkrade

Op donderdag 22 juli is bij een tweetal nieuw gearriveerde muzikanten van het WMC concours in Kerkrade de Mexicaanse griep geconstateerd. Dit heeft de GGD Zuid-Limburg bekend gemaakt.

De patiënten meldden zich dinsdagmiddag met griepachtige ziekteverschijnselen bij de organisatie. De betrokken WMC verantwoordelijke handelde direct conform protocol. De zieken werden naar de speciaal daarvoor gereserveerde en geïsoleerde ziekenzaal gebracht. Daar heeft een huisarts de patiënten een grieptest afgenomen en beiden, gezien het ziektebeeld en na overleg met de GGD, voorzien van Tamiflu. Personen waar de patiënten intensief contact mee hadden (personen waar de slaapzaal mee werd gedeeld) zijn woensdag 21 juli door de GGD reeds preventief voorgelicht over de lichamelijke verschijnselen waar men alert op moet zijn. De GGD geeft aan dat besmettingsgevaar niet anders is dan bij de rest van Limburg.

Zoals de GGD Zuid Limburg eind vorige week, na een eerdere griepbesmetting, al verwachtte is er wederom Nieuwe Influenza A (H1N1) geconstateerd. De twee nieuwe gevallen houden geen verband met de besmetting die vorige week werd geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):