dinsdag, 20. januari 2009 - 16:21

Weer twee veilige kruisingen op de N366

In 2009 maakt de provincie de kruisingen Van Boekerenweg en de Onstwedderweg op de N366 (Veendam-Stadskanaal-Ter Apel) ongelijkvloers. Daarmee zet de provincie een volgende stap naar de realisatie van het eindbeeld van de N366: een hoogwaardige autoweg met alleen ongelijkvloerse kruisingen en een verdubbeling van het weggedeelte Veendam-Pekela.

Na het ongelijkvloers maken van de N366/Van Boekerenweg loopt de Van Boekerenweg onder de N366 door. De uitwisseling tussen de Van Boekerenweg en de N366 vindt plaats via op- en afritten*. De oplossing is vergelijkbaar met de uitgevoerde kruising N366/Nautilusweg.
De aansluiting van de Onstwedderweg op de N366 wordt weinig gebruikt en er zijn voldoende alternatieve routes in en rond Stadskanaal. Daarom heeft de provincie in overleg met gemeente en geïnteresseerden besloten de kruising op te heffen. Het bestaande viaduct blijft bestaan om kruisend verkeer mogelijk te maken*.

De provincie en de regionale partners hebben de ambitie de gehele route in 2015 op orde te hebben. Een veilige route zonder verkeersafwikkelingsproblemen. Tot aan die periode is er extra aandacht voor de verkeersveiligheid op de N366 in de Gericht Verkeers Toezicht-aanpak die in 2008 startte. Dit betekent aandacht voor educatie/voorlichting en verkeershandhaving (bijv. snelheidsmetingen of controles op afstand tussen auto's). Ook is al een aantal verbeteringsmaatregelen doorgevoerd, zoals de ombouw van de kruisingen Nautilusweg en Alteveer tot ongelijkvloerse kruisingen.
Provincie:
Tag(s):