zondag, 21. juni 2009 - 14:26

Weert beste woongemeente in Limburg

Weert

Weert is de beste woongemeente in Limburg. Dit blijkt uit een onderzoek van weekblad Elsevier.

Elsevier heeft alle 441 gemeenten in Nederland onderzocht op hun woonkwaliteit en heeft daaruit een ranglijst samengesteld van beste gemeenten. In die lijst staat Weert op de 71e plaats en is de beste gemeente van Limburg. In dezelfde editie van Elsevier van 20 juni 2009, blijkt dat Weert ook voorkomt in de lijst van meest bezochte evenementen in 2008. Daar staat de Weerter kermis op de achtste plaats.

Elsevier heeft de gemeenten beoordeeld op hun omgeving, voorzieningen, zorg, sociaal klimaat, veiligheid, economie, bereikbaarheid en vrije tijd. De inwoners van gemeenten die goed scoren hebben de geneugten van de grote stad én de natuur, maar vaak zonder de lasten.

Weert scoort volgens Elsevier zeer goed op de natuur in de omgeving, de kans op een huis, de nabijheid van winkels, de nabijheid van huisarts(enpost), de verkeersveiligheid en de nabijheid van cultuur en uitgaan. Verder is ondermeer de bereikbaarheid per auto en trein, de economische positie en de nabijheid van arbeidsplaatsen in Weert goed. Voor wat de economie betreft baseert Elsevier zich o.a. op het aantal banen per 1000 inwoners, de voorraad en uitgifte van bedrijventerreinen, de productiviteit en het opleidingsniveau en het deel van de beroepsbevolking dat werkt. Overigens staan er maar twee Limburgse gemeenten in de top 100. Dat zijn Weert en Sevenum (plaats 80).
Provincie:
Tag(s):