donderdag, 22. januari 2009 - 18:49

Weert reikt ZZP certificaat uit aan 15 uitkeringsgerechtigden

Weert

In Weert kunnen 15 inwoners met een bijstandsuitkering aan de slag als zelfstandig ondernemer. Zij hebben daarvoor een training gevolgd van Sociale Zaken. De uitkeringsgerechtigden ontvangen volgende week een ZZP certificaat.

De afkorting ZZP staat voor zelfstandige zonder personeel. Het doel is dat de ZZP-ers op termijn zoveel opdrachten krijgen dat zij uitkeringsonafhankelijk worden en een eigen bedrijf kunnen starten. De uitkeringsgerechtigden doen uiteenlopend werk; van pedicure, kleermaker, duikinstructeur, administratief medewerker, ICT’er, kapper tot monteur.

In maart 2008 zijn alle cliënten van Sociale Zaken die een bijstandsuitkering hebben, aangeschreven met de vraag of zij interesse hadden voor het project. Uiteindelijk hebben 15 mensen het traject volledig doorlopen. Onder begeleiding van de gemeente Weert en het IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) leren de cliënten allerlei ondernemersvaardigheden. Ze krijgen scholing in allerlei administratieve zaken die een ZZP’er zelf moet regelen; verzekeringen, belastingafdrachten, urenregistratie, verzenden van facturen etc. Ook leren de cliënten hoe ze hun doelgroep kunnen benaderen met gerichte promotie zodat ze opdrachten verwerven.
Provincie:
Tag(s):