donderdag, 18. juni 2009 - 10:39

Weerter jongeren organiseren multicultureel evenement

Weert

Een groots multicultureel feest dat spanningen tussen verschillende culturen moet verminderen. Dat is wat een aantal Weerter jongeren organiseert op donderdagavond 25 juni onder de noemer ‘Brothers in colours’. Op de Nieuwe Markt is er ruimte voor workshops, muziek en sport.

De gemeente Weert en het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) organiseerden op 2 februari 2009 het project ‘Wegwijs in het stadhuis’. Aan dit project deden ongeveer vijftig HAVO 5 en VWO 5-leerlingen van het Bisschoppelijk College en van Philips van Horne SG mee. Zij hielden zich een dag lang in het stadhuis bezig met lokale politiek en bedachten concrete plannen in het kader van het thema ‘Veiligheid en gezondheid’. Tijdens een jeugdraadsvergadering werden de voorstellen toegelicht. Uiteindelijk was het project ‘Brothers in colours’ de winnaar. Dit project omvat de organisatie van een multicultureel evenement, dat spanningen tussen verschillende culturen moet verminderen. De Jongerenraad Weert heeft voor dit projectvoorstel een bedrag van € 1.250,- vrijgemaakt.

Het doel van het evenement is om mensen met ander culturen in aanraking te laten komen en zo discriminatie tegen te gaan.
Provincie:
Tag(s):