donderdag, 8. oktober 2009 - 10:03

Weg van de Toekomst wordt realiteit

Oss

De Weg van de Toekomst, ofwel de N329 in Oss, wordt uitgevoerd met verschillende duurzame, milieuvriendelijke, innovatieve en verkeersveilige elementen. De provincie Noord-Brabant en de gemeente hebben dit besloten. Tijdens een informatiebijeenkomst vanavond in Oss worden bewoners en alle betrokkenen hierover geïnformeerd.

Het afgelopen jaar is er o.a. met het bedrijfsleven, schooljeugd, politici en bewoners gepraat over alle mogelijkheden en wensen ten aanzien van de Weg van de Toekomst. Dit heeft geleid tot zeker 200 ideeën die in een boek gebundeld zijn. Na afloop van de informatiebijeenkomst krijgt iedereen een exemplaar. Niet alle ideeën kunnen worden verwerkt in de nieuwe weg; een aantal is al wel bepaald. De Weg van de Toekomst wordt realiteit.

Een aantal ideeën wordt nog onderzocht, zoals de realisatie van een ‘tankstation van de toekomst’, de aanleg van een oplaadpunt voor elektrische voertuigen en de inrichting van een educatief informatiecentrum.

Wethouder Jan van Loon: ‘Economie en bereikbaarheid zijn voor Oss van levensbelang. Spoor, haven en snelwegen - en onze talrijke industrieterreinen - worden verbonden door de N329. Het is een belangrijke verkeersader voor onze stad. Niet alleen voor de economie, voor het vervoer van grondstoffen en goederen, maar ook voor wonen, recreëren en werken.’
Provincie:
Tag(s):