zaterdag, 10. oktober 2009 - 14:46

Wegwerkzaamheden niet zonder slag of stoot

Katwijk

De wegwerkzaamheden aan de N206 tussen Katwijk en Noordwijk verliepen volgens de planning, tot zaterdagmorgen 10 oktober klokslag 7 uur.

De brandweer werd opgeroepen om de grote freesmachine te blussen. De freesmachine die de oude asfaltlaag van de ondergrond freest, had op één of andere manier vlam gevat in het motorgedeelte en de brandweer werd gebeld.

Deze kwam met de hoogste prioriteit ter plaatse, bekeek de machine met een warmtebeeldcamera en ontdekte inderdaad een warmtebron.

De brandweer heeft de machine geblust met een hogedrukstraal en ook de poederbrandblusser was door de wegwerkers al tevoorschijn gehaald. De machine rookte aardig en de brandweer had ongeveer een uur nodig om de brand onder controle te krijgen en volledig te blussen.

Daarna keerde de brandweer terug naar de kazerne maar niet voor lang want om kwart over acht gingen de piepers weer voor een containerbrand aan de Groen van Prinstererweg in Katwijk. Ook hier was de brandweer een half uurtje bezig. Daarna konden ze weer terug naar de post.
Provincie:
Tag(s):