dinsdag, 6. januari 2009 - 16:26

Weinig vertrouwen onder Limburgse ondernemers

Venlo

Limburgse ondernemers hebben weinig vertrouwen in de economie. Twee op de vijf Limburgse bedrijven verwacht dat de algehele bedrijvigheid in de komende drie maanden zal afnemen. Dit zijn er in de geschiedenis van de BEL nog nooit zo veel geweest. Vooral de omzet- en investeringsverwachtingen zijn erg laag. Dit blijkt uit de vierde editie van de Barometer Economie Limburg (BEL) 2008.

De BEL-index van Ondernemersvertrouwen is in het vierde kwartaal van 2008 fors gedaald ten opzichte van het derde kwartaal; van +6 naar -80. Over het hele jaar is de index van ondernemersvertrouwen met maar liefst 190 punten gedaald.
Ook het consumentenvertrouwen heeft de dalende tendens voortgezet: van 56 in het derde kwartaal naar 46 in het vierde kwartaal van 2008.

Twee op de vijf bedrijven verwacht dat de algehele bedrijvigheid in de komende drie maanden zal afnemen. Vooral in de detailhandel en de industrie is men somber gestemd. Dit pessimisme doet zich bij grote bedrijven meer voor dan bij kleinere bedrijven. Verder zijn de verwachtingen in het noorden van de provincie slechter dan in het zuiden.
Provincie:
Tag(s):