zondag, 15. februari 2009 - 17:02

Weinig wapengekletter op Het Kasteel

(Elfvoetbal) Sparta en Vitesse hebben het zondagmiddag op Het Kasteel gehouden bij een gezapig 0-0 gelijkspel. De neutrale toeschouwer, op zoek naar een mooie wedstrijd, had in Spangen weinig te zoeken maar daar zullen beide ploegen maling aan hebben. Zowel Sparta als Vitesse kijken vooral naar de degradatiestreep en met die instelling is ieder punt meegenomen.

Dat het bij 0-0 bleef, was te danken aan het goede spel van de doelmannen Piet Velthuizen en Casio Ramos. Ze oogden niet altijd even zeker, maar wisten de gevaarlijkste kansen om zeep te helpen. "Het gelijkspel was terecht", vond ook Vitesse-trainer Theo Bos. "Het had ook 2-2 kunnen worden en dat was misschien leuker geweest, maar de kansen werden niet afgemaakt."

De statische Spartaanse verdediging had het moeilijk met de voorhoede van Vitesse. Dat had deels te maken met het snelle combinatiespel van de bezoekers, maar ook met het zwakke optreden van de Rotterdamse verdedigers. Als passes over tien meter niet zuiver zijn terwijl Ricky van Wolfswinkel en Lasse Nilsson loeren, gaat het een keer fout.

Dat gebeurde ook een aantal keer, maar Sparta-goalie Ramos hield zijn doel schoon. Met het nodige geluk, dat wel. Nilsson was nog het dichtst bij een treffer voor Vitesse. Een lange bal van doelman Velthuizen werd verkeerd ingeschat door Kim Jaggy en Nilsson kon alleen door richting het Sparta-doel. Het was aan de toegesnelde Ramos te danken dat de fout van de linksback van Sparta niet werd afgestraft.

Vitesse, dat in de beginfase nog wel lekker combineerde, zakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder weg. Bij Sparta gebeurde juist het omgekeerde. De Rotterdammers begonnen zwak, maar kwamen steeds beter in de wedstrijd. In de tweede helft was Sparta zelfs veel beter dan Vitesse. Yuri Rose, Edouard Duplan, Eric Falkenburg en Rydell Poepon kregen allen goede kansen, maar stuitten steeds op sta-in-de-weg Velthuizen.

In de slotfase leek Sparta alsnog te kunnen fluiten naar een punt. Nilsson snelde achter een steekpass van Santi Kolk aan, kreeg de punt van zijn schoen ook tegen de bal, maar die kaatste via de paal weer het veld in. De Rotterdammers kwamen met de schrik vrij en houden zo gelijke tred met stadsgenoot Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):