woensdag, 26. augustus 2009 - 21:44

Wereldrecord Watertrappen op naam van De Wolden

De Wolden

De gemeente De Wolden heeft het wereldrecord Watertrappen definitief op haar naam gezet. Het certificaat hangt sinds deze week in de hal van het gemeentehuis van Zuidwolde. Ook in de drie zwembaden komt een certificaat te hangen.

De notarissen van Lexus registreerden op woensdag 1 juli 805 watertrappers verdeeld over de drie gemeentelijke zwembaden. In zwembad Engeland in Ruinen deden 169 zwemmers mee, in zwembad de Waterlelie in Zuidwolde waren dit 317 en in zwembad de Slenken 319.

Burgemeester Peter Snijders: ’Ik ben er trots op dat we nu officieel recordhouder zijn waarin onze zwembaden een grote rol in hebben gespeeld. Het is een mooie gedachte dat de gemeente De Wolden de enige organisatie ter wereld is die met zo veel mensen tegelijk kan watertrappen gedurende tien minuten. Met dank aan de ruim achthonderd zwemmers! Wat een feest was het; het zonnige weer werkte ongetwijfeld mee. Ook een compliment aan het badpersoneel en de vrijwilligers onder leiding van coördinator Eduard Annen is op zijn plaats.’

Na afloop van de wereldrecordpoging heeft de gemeente alle bewijsstukken zoals video-opnamen, foto’s, getuigenverklaringen en kopieën van berichtgevingen in de media naar de organisatie in Londen gestuurd. Medewerkers van het World Guiness Book of Records hebben naar aanleiding hiervan besloten dat het record behaald is.
Provincie:
Tag(s):