dinsdag, 16. juni 2009 - 21:17

Wereldrecordpoging Watertrappen in De Wolden

De Wolden

Woensdag 1 juli 2009 is het zover! Opnieuw probeert de gemeente De Wolden een plaatsje in het World Guinness Book of Records te veroveren met het wereldrecord Watertrappen. Het doel is om met minstens 310 zwemmers tegelijkertijd tien minuten te watertrappen in de drie buitenzwembaden van De Wolden. Het huidige record staat op 308 personen in een wak in Vantaa (Finland) behaald op 24 maart 2002.

De deelnemers aan de recordpoging zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom om zich aan te melden. Meedoen is gratis en iedereen mag daarna ook blijven zwemmen. De recordpoging valt in de week van de Zwemvierdaagse. Zwemmers die hier al aan meedoet, wordt gevraagd om ook aan deze recordpoging mee te doen.

Vorig jaar haalde de gemeente De Wolden het record bijna; zij kwam nagenoeg dertig personen tekort. Er waren veel toeschouwers die de watertrappers aanmoedigden, maar helaas konden zij niet meedoen door het ontbreken van zwemkleding. De gemeente hoopt dat de supporters dit jaar wel voorbereid zijn om letterlijk bij te springen als dit nodig is.

In elk zwembad is een notaris van ‘Lexis Notarissen’ aanwezig om te controleren of de recordpoging volgens de regels van het World Guinness Book of Records gaat. Zo worden bijvoorbeeld alle deelnemers ingeschreven. De deelnemerslijsten moeten samen met foto’s en DVD-opnamen opgestuurd worden naar de organisatie van het Guinness Book of Records in Londen.

De coördinatie van de wereldrecordpoging is in handen van gemeentelijk sportcoördinator Eduard Annen. Hij zorgt ervoor dat het startmoment in alle drie de zwembaden tegelijk is. Een enthousiaste speaker moedigt de deelnemers aan waar nodig is.
Provincie:
Tag(s):