maandag, 26. oktober 2009 - 14:06

Werelds grootste kijkdoos

Leeuwarden

Ruim 2500 kinderen hebben in de Herfstvakantie in het Natuurmuseum Fryslân meegeknutseld aan de Grootste kijkdoos ter wereld. Vier dagen lang gonsde het in het atrium van de activiteiten. Met papier en karton, schaar en lijm, stofjes, restjes behang, lege eierdozen en verf zijn allerlei dieren en planten gemaakt voor de lente, zomer, herfst en winter.

Een kleine greep: 68 paddenstoelen, 43 spinnen, 35 pinguïns, 48 ijskristallen, 67 ijspegels, 57 hyacinthen, 53 tulpen, 12 lieveheersbeestjes, 31 vlinders en 21 bijen. Sommige kinderen vonden het zo leuk dat ze meerdere knutsels hebben gemaakt: één voor in de Grootste kijkdoos ter wereld en een om mee naar huis te nemen.

In de weken voorafgaand aan de Herfstvakantie zijn kinderen opgeroepen om thuis vast in de stemming te komen door zelf een kijkdoos te maken. Op vertoon ervan kregen ze bovendien korting op de entree. Ruim tachtig kinderen uit heel Fryslân hebben hier gehoor aan gegeven en brachten een eigen kijkdoos mee. Er waren veel herfstlandschapjes bij, maar ook een dierenbos, onderwaterwereld, een boerderij met Nubische geiten, een dinosauruspark en een woonhuis gebouwd van Engelse drop compleet met schilderijtjes aan de muur. Alle kleine kijkdozen zijn tentoongesteld naast hun grote broer.

Het Natuurmuseum Fryslân wil Sanne, Bas, Jeroen en al die andere kinderen bedanken voor hun bijdrage. Zonder hen was de kijkdoos nooit zo mooi geworden. Ook alle mensen bedankt die spontaan knutselmaterialen kwamen brengen. Er zijn zoveel behangrollen, restjes stof en wc rollen gebracht dat we een tweede kijkdoos zouden kunnen maken.
Provincie:
Tag(s):