vrijdag, 24. juli 2009 - 14:20

Werken in Australiƫ populair bij jongeren door crisis

Amsterdam

Steeds meer jongeren kiezen voor werken in Australië. De economische crisis is hiervan de grootste oorzaak. Dat blijkt uit gegevens van Australian Backpackers, een reisorganisatie die zich heeft gespecialiseerd in reizen en werken in Australië. De organisatie staat binnenkort vijftien jaar maar heeft nog nooit zo'n sterke groei gezien als het afgelopen half jaar.

De mogelijkheid om zonder problemen in Australië te werken bestaat al lang, dankzij een zogenaamd Working Holiday Visa, een overeenkomst tussen de Nederlandse en Australische overheid. "Maar het aantal jongeren dat hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt, is het afgelopen half jaar enorm gestegen aldus Mark Wittebrood van Australian Backpackers.

Wittebrood ziet een duidelijke verandering. "Toen het nog economisch voorspoedig liep, gingen jongeren naar Australië omdat het een leuke reis was en een prachtige levenservaring. Ze komen hier moeilijker aan een baan en kiezen daarom vaker voor een langduriger verblijf in Australië, waar ze reizen combineren met werken.

Jongeren trekken door Australië en werken daar op boerderijen en in de meest uiteenlopende omgevingen. Ze zoeken elkaar op hun werk of in hostels waar ze verblijven. Ze hebben doorgaans een periode om nooit meer te vergeten. Veelal vormt een jaar Australië een brug tussen het 'thuis' wonen en het 'op jezelf gaan'. Of men besluit een jaar na te denken over de nog te maken studiekeuze.
Categorie:
Tag(s):