woensdag, 14. januari 2009 - 10:08

Werkgelegenheid niet in geding bij overname Essent

Amsterdam

Abvakabo FNV is tevreden over de afspraken die gemaakt zijn bij de overname van Essent door het Duitse RWE. Alle voorwaarden die de bonden, de ondernemingsraad en de besturen van Essent en RWE over het behoud van de bestaande arbeidsvoorwaarden en pensioenvoorziening hebben gesteld, zijn vastgelegd in een convenant.

Essent zal verder als zelfstandig onderdeel van RWE met een eigen bestuur voortbestaan in de huidige vorm. Hierbij zal RWE Nederland worden geïntegreerd binnen Essent.
Over de integratie van RWE Nederland zal Abvakabo FNV, de grootste vakbond in de energiesector, de komende maanden nader overleg voeren over de arbeidsvoorwaarden.

Ondanks de goede afspraken die Abvakabo FNV heeft kunnen maken voor haar leden, blijft de bond kritisch ten aanzien van de verkoop van nutsvoorziening aan buitenlandse bedrijven. De vakorganisatie vindt dat de Nederlandse energiebedrijven van groot publiek belang zijn en daarom in overheidshanden zouden moeten blijven. Met de overname van Essent is de invloed van de overheid tot een minimum teruggebracht.
Categorie:
Tag(s):