zaterdag, 7. maart 2009 - 11:47

Werknemers ontslagen en met lege handen op straat

Verpakkingsbedrijf in 't Harde ontslaat werknemers en weigert sociaal plan af te spreken met de CNV BedrijvenBond. Werknemers van Total-Packiging in t 'Harde zijn volkomen overrompeld door de mededeling van de directie dat 11 van de 30 productiemedewerkers van de afdeling De Volharding ontslag wordt aangevraagd. Degene die op het ontslaglijstje van de directie stonden kregen dat direct te horen.

De CNV BedrijvenBond heeft inmiddels een bijeenkomst met de werknemers gehouden op de bedrijfslokatie. Vakbondsbestuurder Frans ten Broeke over die bijeenkomst: "de emoties liepen hoog op. De werknemers wisten dat het slecht gaat met het bedrijf en dat er bij De Volharding verlies wordt gedraaid. Dat was voor de mensen geen verrassing.

Maar dat het bedrijf nog maar twee jaar geleden gesplitst was en dat bij de afdeling Total-Packaging winst gemaakt wordt was wel een verrassing. De ontgoocheling bij de mensen van de Volharding dat de directie weigert om een sociaal plan af te sluiten was vervolgens van de gezichten af te lezen. Volgens de directie is er geen geld en Total-Packaging wil zo'n sociaal plan niet betalen", aldus de bestuurder van de CNV BedrijvenBond.

Op vragen over de oorzaken van het verlies en waarom de ontslagaanvragen al de deur uit zijn, werd geen antwoord gegeven.

Frans ten Broeke: "alle aanwezigen op de vergadering zitten met het gevoel te zijn bedrogen en voelen zich afgedankt".

De verkoopmedewerkers en kantoorpersoneel van de afdeling Total-Packaging blijven wel buiten schot.

De CNV BedrijvenBond zal in overleg met haar leden afwegen wat nu de beste mogelijkheden zijn, waarbij individuele procedures tegen het bedrijf wordt overwogen.
Provincie:
Tag(s):