maandag, 31. augustus 2009 - 14:06

Werkstraf voor militair voor per ongeluk schieten in voet

Arnhem

De militaire kamer van de rechtbank Arnhem heeft maandag 31 augustus een 22-jarige militair veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het niet opvolgen van een dienstvoorschrift. De militair heeft tijdens het controleren van zijn wapen de veiligheidsvoorschriften niet in acht genomen waardoor het kon gebeuren dat een kogel werd afgevuurd. Deze kogel is terechtgekomen in de voet van een andere militair.

’Het valt verdachte te verwijten dat hij, mede gezien zijn ervaring, nalatig is geweest. Hierdoor is een gewonde gevallen. De militaire kamer merkt op dat de gevolgen voor het slachtoffer levensbedreigend hadden kunnen zijn als de door verdachte afgevuurde kogel een ander (vitaal) lichaamsdeel had geraakt’, meldt de rechtbank.

Medeleven getoond
Bij het bepalen van de hoogte van de straf houdt de militaire kamer, meer dan de officier van justitie, ten voordele van verdachte rekening met het feit dat verdachte na het incident op diverse manieren contact heeft proberen te zoeken met het slachtoffer om zijn medeleven te tonen en zich ter terechtzitting berouwvol heeft opgesteld.
Provincie:
Tag(s):