vrijdag, 20. februari 2009 - 21:21

Werkstraf voor moeder die omgangsregeling negeert

Maastricht

Voor de rechtbank in Maastricht is een gescheiden moeder veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor het niet naleven van een omgangsregeling. De vrouw kreeg tevens een proeftijd van 2 jaar opgelegd, zo bepaalde de politierechter vrijdag.

De vrouw en haar ex-man hebben twee kinderen en beiden hebben het ouderlijk gezag over de kinderen. Bij de scheiding werd een omgangsregeling voor de kinderen met hun vader afgesproken. De vrouw werkte echter niet mee aan deze regeling, wat in 2007 leidde tot een aangifte door haar ex-man. De man heeft sinds de scheiding in 2003 nog geen omgang gehad met zijn kinderen.

Volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht is de zaak uniek, omdat het gaat om een weigerachtige ouder die het kind geen omgang laat hebben met de andere ouder. De uitkomst zal vooral door vaders als een doorbraak worden ervaren. De meeste zaken die tot nog toe vervolgd worden betreft de situatie dat de ouder die omgang heeft met het kind, dit niet terugbrengt na de omgang.

Niet alleen het achterhouden van kinderen na omgang maar ook het weigeren de kinderen mee te geven in het kader van een door de rechter opgelegde omgang kan succesvol worden vervolgd.
Provincie:
Tag(s):