woensdag, 16. september 2009 - 10:48

Werkstraffen tot 180 uur voor uitgaansgeweld

Roermond

Voor de rechtbank in Roermond zijn dinsdag 7 personen veroordeeld tot werkstraffen wegens hun betrokkenheid bij een mishandeling tijdens kerst 2008 in Nederweert.

Het geweld was gericht tegen één persoon, buiten, vlakbij Nederweertse discotheek Grand Medeira. Hij zou één van de verdachten “hij is een homo, olé olé” toegezongen hebben. Korte tijd later werd het slachtoffer nogmaals mishandeld, verderop in de stad.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste werkstraffen van 40 tot 180 uur. De verdachte die 180 uur tegen zich hoorde eisen was na zijn bijdrages aan beide mishandelingen naar het op de grond gelegen slachtoffer teruggekeerd en met zijn volle lichaamsgewicht – “een duikbommetje” – op hem gesprongen.

Het OM eiste bovendien een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand tegen 4 van de 7 verdachten en vond daarnaast dat 3 verdachten leefstijltrainingen en sociale vaardigheidscursussen moesten volgen.

De politierechter veroordeelde alle 7 verdachten tot werkstraffen variërend van 30 tot 180 uur en legde bovendien in 3 gevallen de verplichting op een cursus of training te volgen.
Provincie:
Tag(s):