zaterdag, 6. juni 2009 - 8:25

Werving EuroSonic Preview Show Drenthe gestart

Assen

Kunst & Cultuur Drenthe heeft volgend jaar weer een podium op EuroSonic. Drie talentvolle Drentse pop/rock bands en/of singer & songwriters mogen zich presenteren op dit podium. Om de acts te selecteren wordt in oktober een wedstrijd georganiseerd onder de naam EuroSonic Preview Show.

EuroSonic is het meest vooruitstrevende en uitgebreide showcasefestival van Europa, waar veel Europese festivalorganisatoren, podiabeheerders en managementbureaus rondlopen.

In totaal mogen zes Drentse acts zich presenteren op de Preview Show. Een deskundige jury zal uiteindelijk bepalen welke drie acts Drenthe mogen vertegenwoordigen in Groningen.

Naast een podiumplaats op EuroSonic krijgen de drie geselecteerde acts ook een bandcoaching, studiotijd en een zakelijke coaching aangeboden. Daarnaast wordt een bandsampler-cd geproduceerd om de Drenten onder de aandacht te brengen van belangrijke mensen in de muziekwereld.

Acts die willen deelnemen aan de preview show kunnen tot 2 september een demo en biografie sturen naar: Kunst & Cultuur Drenthe, Antwoordnummer 1070, 9400 WB Assen.

De bands Soulburn en Rock the Brazilian zijn reeds verzekerd van een plaats in de Preview Show, dankzij de finale van PolePosition op 23 mei j.l. in Assen.

Deelnemende acts moeten voor tenminste 50% bestaan uit leden woonachtig in Drenthe.
Provincie:
Tag(s):