vrijdag, 9. oktober 2009 - 22:19

Westelijke rijbaan Weiersstraat volgende week afgesloten

Assen

In verband met de bouwwerkzaamheden van de BAM voor het Cultureel Kwartier, zal volgende week de Weiersstraat gedeeltelijk worden afgesloten. Verkeer zal via de oostelijke rijbaan worden geleid.

Om de Alteveerstraat en de Vaart logistiek zoveel mogelijk te vermijden, heeft de BAM aan de zijde van de Weiersstraat extra ruimte nodig. De westelijke rijbaan wordt toegevoegd aan de bouwplaats. De middenberm tussen oostelijke en westelijke rijbaan zal tijdelijk worden aangepast, zodat verkeer in beide richtingen mogelijk blijft.

Op maandag 12 oktober wordt begonnen met de werkzaamheden die mogelijk maken dat tijdens de bouw van het Cultureel Kwartier verkeer in twee richtingen toch mogelijk blijft. Ook tijdens de werkzaamheden zal het verkeer zoveel mogelijk door kunnen rijden. Op deze manier is het eindresultaat dat de komende twee jaar de Weiersstraat toegankelijk blijft voor verkeer uit beide richtingen.

Met deze maatregel wordt ook getracht de overlast voor de omwonenden en de ondernemers aan het Mercuriusplein zo klein mogelijk te houden.

De verplaatsing van de bushalte ter hoogte van de bouwplaats aan de Weiersstraat is inmiddels uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):