dinsdag, 26. mei 2009 - 17:10

Westerkwartierder Spreukenroute geopend

Lutjegast

Voorafgaand aan de wandelvierdaagse in Lutjegast werd op maandag 25 mei de Westerkwartierder Spreukenroute geopend door burgemeester K.B. Dijkstra van de gemeente Grootegast. Deze wandel- en fietsroute is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Mien Westerkwartier en de Stichting Promotie Lutjegast.

Voorafgaand aan de Abel Tasman Struuntocht in 2007 werd een wedstrijd uitgeschreven, waaraan mensen mee konden doen door een humoristische of filosofische spreuk in te sturen in het Westerkwartierder dialect.
Er waren indertijd ongeveer 130 inzendingen en een deskundige jury koos de 10 mooiste spreuken uit. Deze 10 spreuken zijn geplaatst op grote borden en zijn nu te vinden langs bestaande wandel- en fietsroutes rond Lutjegast, zoals aan ’t Honderd, het Pier Vlasmapad en het Molenpad.

De totale route is ongeveer 15 kilometer, maar wie het rustig aan wil doen kan het ook in drie gedeeltes lopen op verschillende dagen. De start is steeds bij het dorpshuis ’t Kompas in Lutjegast. De spreuken zijn bedoeld om even om te lachen of om over na te denken, het levert dan gespreksstof op voor onderweg. Door een doek van het eerste bord te halen, werd de route geopend en kan iedereen er nu gebruik van maken. Volgens burgemeester Dijkstra weer een goed initiatief en biedt dit voor iedereen de kans te genieten van het mooie Westerkwartier.

Een kaartje van de route, met daarop aangegeven de plaats van de borden, is te downloaden via de website.
Provincie:
Tag(s):