vrijdag, 30. januari 2009 - 9:45

Wethouder reikt boekje ‘Kies voor Hart en Sport’ uit

Zuidhorn

Wethouder Koos Wiersma heeft donderdag 29 januari het eerste exemplaar van het cursusprogrammaboekje ‘Kies voor Hart en Sport’ uitgereikt aan de leerlingen van groep 8 van CBS De Borgstee in Grijpskerk. Het project ‘Kies voor Hart en Sport’ houdt in dat de gemeente samen met een groot aantal sportverenigingen cursussen organiseert voor de leerlingen van de basisscholen in onze gemeente.

Het gaat om korte cursussen van 3 tot 6 lessen die de leerlingen na schooltijd kunnen volgen. Het doel van ‘Kies voor Hart en Sport’ is leerlingen te stimuleren om te gaan sporten. ‘Sport is immers goed voor de fysieke én geestelijke conditie’, zo vertelde de wethouder bij de uitreiking van het cursusprogrammaboekje.

‘Kies voor Hart en Sport’ wordt in gemeente Zuidhorn nu voor het tiende jaar gehouden. De kinderen kunnen deze keer kiezen uit 26 cursussen in 14 takken van sport. Nieuw in gemeente Zuidhorn zijn de cursussen: acro, frisbee en circus. Naast deze nieuwe takken van sport kunnen de kinderen kiezen voor onder andere: badminton, fierljeppen, gymnastiek, hockey, jazzdance/streetdance, judo, karate, korfbal, tennis voetbal en volleybal.

De school met relatief de meeste aanmeldingen voor cursussen maakt kans op een gigantische sporttas met schoolpleinspelletjes en alle kinderen die meedoen aan een cursus krijgen na afloop een certificaat uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):