woensdag, 4. februari 2009 - 9:57

Wie wordt Miss of Mister Sensuality 2009?

Nijmegen

Dit jaar pakt de GGD Regio Nijmegen breed uit tijdens ‘De week van de Liefde’. De week begint met de ‘Nacht van het Condoom’ op 6 februari. Vervolgens zal de verkiezing van ‘Miss of Mister Sensuality 2009’ plaatsvinden tijdens een lovetour langs enkele scholen in Druten en Nijmegen op 12 en 13 februari.

Behalve langs de Kristallis-locatie Meijhorst gaat de lovetour ook langs het Montesorri College aan de Berg en Dalseweg op vrijdag 13 februari.

Doel is om jongeren te laten nadenken over thema's als ruilseks en SENSE, het seksualiteitsspreekuur van de GGD, onder de aandacht te brengen.

Geen condoom op zak op het moment dat je hem nodig hebt, is een van de belangrijkste redenen voor onveilig vrijgedrag onder jongeren. Tijdens de Nacht van het Condoom gaan jongeren, onder begeleiding van de GGD, richting de uitgaanscentra in Nijmegen om aan andere jongeren te vragen of zij een condoom bij zich dragen. Is dit het geval, dan krijgt de jongere een prijs van Soa Aids Nederland.

Persoonlijkheid 'Lilly Love', ook wel bekend van haar rol als Nijmeegse Annie, bereidt leerlingen voor op Valentijnsdag 2009. Op donderdag is er een quizmarathon op het Pax Christi College in Druten en op vrijdag op de Kristallis-locatie Meijhorst. Lilly's vragen gaan over veilig vrijen, grenzen stellen, soa's, feiten en fabels etc. De winnaar krijgt de titel Mister of Miss Sensuality 2009 en ontvangt een spectaculaire prijs namens 'Sense'.

SENSE is een nieuw seksualiteitsspreekuur voor jongeren bij de GGD. Jongeren tot en met 24 jaar kunnen er gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld homoseksualiteit, anticonceptie, onbedoelde zwangerschap, soa, pijn bij het vrijen en seksueel geweld. Het eerste SENSE-spreekuur in de regio Nijmegen ging van start op 23 oktober 2008.

De Week van de Liefde is een initiatief van SOA Aids Nederland en wordt op diverse plekken in het land georganiseerd door GGD’en, JIP's (Jongeren Informatie Punt) en andere samenwerkingspartners. Het is de vierde keer dat deze week wordt georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):