vrijdag, 14. augustus 2009 - 22:43

Wielerfoto’s Peter Stevens centraal in Asser gemeentehuis

Assen

In het gemeentehuis van Assen is vrijdagmiddag 14 augustus een foto-expositie geopend van fotograaf Peter Stevens. De Asser fotograaf exposeert in het kader van de start van de Vuelta wielerfoto’s in het gemeentehuis.

De tentoonstelling, onder de titel “In De Koers” werd geopend door de Asser wethouder Alex Langius, die liet weten veel bewondering te hebben voor wielrenners. “Ik heb enorm veel respect voor hen, zeker als je ziet hoe ze nog kunnen sprinten als ze er al 230 kilometer op hebben zitten. Zelf heb ik niet zoveel met fietsen, want ik heb altijd wind tegen”, aldus Langius, die blij is dat Assen is uitverkoren om startplaats van de Vuelta te zijn. “Ik hoop dat Assen er veel plezier aan beleeft. Het evenement zet Assen op de kaart.”

De expositie van wielerfoto’s van Peter Stevens loopt door tot 1 september, de datum waarop de Vuelta ons land verlaat.

Fotograaf Peter Stevens heeft zich sinds 2002 vooral toegelegd op de wielersport. In dat jaar werd hij door persbureau WFA gevraagd om deze sport te volgen. “In die tijd was er ook een documentaire op televisie over Erik Dekker. Dat maakte zoveel indruk op mij, dat ik me ben gaan verdiepen in de wielersport.” Op de expositie hangen foto’s van Nederlandse en buitenlandse wielertoppers. Ze zijn gemaakt in onder meer de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en tijdens het Nederlands kampioenschap. Maar Stevens richt zijn lens ook op de jeugd. De Internationale Jeugdtour van Assen is één van de vaste onderwerpen die Stevens jaarlijks fotografeert. “Het is een geweldig evenement. Daar zie je de jonge Dekkers en jonge Boogerts”, zegt de fotograaf. “Toen bekend werd dat Assen startplaats zou worden van de Vuelta, heb ik direct contact met de gemeente gelegd en daar is deze tentoonstelling uit voortgekomen”, aldus de fotograaf die ook voor de Stichting La Vuelta’09 Drenthe Holanda fotografeert.

De expositie in het gemeentehuis aan de Noordersingel in Assen is te zien tijdens de openingsuren van het stadhuis.
Provincie:
Tag(s):