vrijdag, 19. juni 2009 - 13:13

Wielrenners krijgen ruzie met bestuurder graafmachine

Hellevoetsluis

De politie heeft woensdag een bestuurder van een graafmachine aangehouden nadat deze enkele wielrenners had verwond. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Woensdagavond rond zeven uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de Vingerlingseweg te Hellevoetsluis. Ter plekke bleek een groep fietsers ruzie te hebben gekregen met de bestuurder van een graafmachine.

Agenten kregen te horen van de wielrenners dat er een onenigheid was ontstaan naar aanleiding van een verkeerssituatie; de graafmachine was volgens de fietsers in het midden van weg blijven rijden toen de fietsers aan kwamen rijden.

Hierdoor moest de groep uitwijken in de berm. De fietsers gingen verhaal halen en hierna volgde een handgemeen met de bestuurder. Vervolgens zou de bestuurder van de graafmachine met de giek en bak hard aan het ronddraaien zijn gegaan waardoor er twee wielrenners licht gewond raakten.

Anderen moesten volgens hen bukken om niet tegen hun hoofden te worden geraakt. Agenten hebben hierop de bestuurder als verdachte aangehouden en hem overgebracht naar een politiebureau.

Daar is de 44-jarige man uit Hellevoetsluis ingesloten voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):