vrijdag, 11. december 2009 - 15:30

Willem-Alexander reikt groene baret uit aan nieuwe Commando’s

Roosendaal

Prins Willem-Alexander heeft vrijdag 11 december op de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal de groene baret uitgereikt aan drieëndertig nieuwe commando’s van het Korps Commandotroepen (KCT). Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis vrijdag bekendgemaakt.

In augustus startten 100 personen aan de commando-opleiding, de zwaarste opleiding binnen de Nederlandse krijgsmacht. De militairen die deze opleiding vandaag succesvol hebben afgerond, mogen vanaf nu de groene baret, het internationaal symbool voor Special Forces, dragen.

Het KCT is een speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht. De commando’s voeren in kleine teams speciale operaties uit ter ondersteuning van nationale of bondgenootschappelijke verdedigings- en crisisbeheersingstaken.

Voorbeelden van deze operaties zijn het uitvoeren van operationele verkenningen in vijandelijk gebied, het evacueren van burgers uit crisisgebieden en het beschermen van belangrijke personen in crisisgebieden.

Daarnaast verzorgt het KCT opleidingen voor andere Defensie-eenheden. Commando’s worden op dit moment ingezet in Afghanistan ter ondersteuning van de NAVO-missie.
Provincie:
Tag(s):