woensdag, 13. mei 2009 - 20:40

Wilmink op het spoor

Enschede

Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 mei 2009 rijdt er een speciale Willem Wilmink gedichtentrein door de Provincie Overijssel. De dichter/schrijver Wilmink voelde zich nauw verbonden met Enschede, Twente en Overijssel. Dit heeft de gemeente Enschede laten weten.

Om die verbondenheid te illustreren doet de trein twaalf NS stations in Overijssel aan. Het stichtingsbestuur Willem Wilmink Festival organiseert de treinreis.

Iedere dag reist een wisselend gezelschap met de trein mee. Onder de reizigers bevinden zich onder meer schrijver/dichter Bert de Haan en Dick Buursink, Gedeputeerde Provincie Overijssel.

Op NS station Ommen wordt het gezelschap ontvangen door wethouder van Cultuur de heer D.B. Geurs en de directeur van de Openbare Bibliotheek om 14.43 uur. Bert de Haan draagt enkele bijzondere Wilmink gedichten voor.

Ook een plaatselijke artiest, liedjeszanger of schrijver maakt zijn of haar opwachting tijdens de speciale happening op het station. Na afloop krijgen de lokale bestuurder en directeur van de bibliotheek enkele werken van Wilmink aangeboden.

Deze unieke treinreis is een opmaat naar het Willem Wilmink Festival dat van 4 tot en met 7 juni 2009 plaatsvindt in Enschede. En op 11 juni in Zwolle. Wilmink schreef zo’n 3000 liedjes, gedichten en verhalen.

Vele daarvan worden tijdens het festival door bekende Nederlandse artiesten en amateurgezelschappen in Enschede uitgevoerd. Voor het volledige festivalprogramma verwijzen we u naar www.wilminkfestival.nl.
Provincie:
Tag(s):