dinsdag, 20. oktober 2009 - 22:06

Winkeldief bedreigd achervolgers met mes

Emmen

Een 46-jarige Emmenaar is maandag als verdachte van winkeldiefstal in zijn woonplaats aangehouden.

De man had kort daarvoor bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat goederen in een tas gestopt en niet afgerekend. Door twee personeelsleden werd de achtervolging ingezet en op de parkeerplaats bedreigde de winkeldief het duo met een mes waarna hij er op de fiets vandoor ging.

De personeelsleden kregen hulp van een klant waarna het trio in de auto van de klant een achtervolging instelde. Op de Stationsweg werd een op de fiets surveillerende politieman geattendeerd op de winkeldief en het feit dat deze op de Parallelweg zou fietsen. Het achtervolgende kwartet kwam de dief op de Prinsesselaan tegen waarna hij werd aangehouden.

De man was in het bezit van de gestolen levensmiddelen en het mes en werd inverzekering gesteld.

Enkele uren later werd de supermarkt wederom slachtoffer van een winkeldief. Een 25-jarige Emmenaar nam goederen ter waarde van bijna €15,00 mee zonder af te rekenen. De dief werd door personeel overgedragen aan de politie en aangehouden. Bij de dienstauto aangekomen wist hij zich los te rukken en de benen te nemen. De dief is nog steeds spoorloos en wordt gezocht terzake winkeldiefstal en het zich onttrekken aan zijn aanhouding.
Provincie:
Tag(s):