donderdag, 7. mei 2009 - 18:12

Winkeliers overmeesteren gewapende overvallers

Oosterhout

Diverse omstanders grepen donderdagmorgen 7 mei in bij een gewapende overval bij een juwelier in Oosterhout. Hierdoor konden twee verdachten tijdens hun vlucht worden ingerekend. Bij de overval raakte niemand noemenswaardig gewond, zo meldt de politie. 


De overval vond rond 09.45 uur plaats bij een juwelierszaak in winkelcentrum Arendshof. Twee daders waren het winkelcentrum op een scooter binnengereden en de winkel binnengegaan. Ze bedreigden de vier aanwezige personeelsleden met een handvuurwapen. De overvallers sloegen vervolgens diverse vitrinekasten kapot en deden een graai naar de aanwezige sieraden. Een toevallige passerende vrouw met rollator zag het allemaal gebeuren en greep kordaat in. De scooter stond namelijk met draaiende motor voor de deur en de 56-jarige vrouw nam de contactsleutels uit het slot. Toen de daders naar buiten kwamen waren ze daardoor noodgedwongen om te voet te verder te gaan. Ze werden daarbij direct achtervolgd door winkeliers en omstanders. 


Hun vlucht ging richting het nabij gelegen Bouwlingplein, waar ze nog een poging deden om een auto te kapen. Een ouder echtpaar werd door hen bedreigd met een vuurwapen om de autosleutels af te geven. De 78-jarige auto-eigenaar moest daarbij een klap incasseren. De beide daders werden overmeesterd door de 78-jarige auto-eigenaar, winkeliers en omstanders en aan de ondertussen gearriveerde politieagenten overgedragen.

De twee verdachten zijn allebei 20 jaar oud. Een van hen is afkomstig uit Oosterhout. De andere verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Bij de overval is niemand gewond geraakt en er zijn geen schoten gelost. De buit en het gebruikte vuurwapen zijn door de politie terug gevonden. Voor de betrokkenen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. 

Provincie:
Tag(s):