woensdag, 9. september 2009 - 11:38

Wintersporters willen niet op vakantie met hun eigen gezin

8% van de wintersporters wil niet op vakantie met het eigen gezin – en opvallend vaak ook niet met hun eigen partner (7%). Dit blijkt uit onderzoek van Belvilla onder ruim 1000 wintersporters.

Ruim één op de vier respondenten (28%) geeft expliciet te kennen niet met collega’s op een skitrip te willen. Ook buren en schoonhouders zijn geen gewilde reisgenoten, zo’n 27% respectievelijk 20% wil niet met hen op wintersport. Voor de eigen ouders ligt dat omgekeerd met 6%.

Belvilla berichtte eerder deze maand al dat de groepen die op skivakantie gaan dit jaar groter zijn dan voorgaande jaren. Steeds meer wintersporters boeken met een grotere groep een in verhouding goedkope luxe accommodatie en koken vaker zelf om geld te besparen.

Algemeen directeur Hedwig Wassing van Belvilla: “Dit was voor ons aanleiding om de samenstelling van die groepen nader te onderzoeken. En om de discussie op scherp te zetten, hebben we de respondenten gevraagd met wie zij het liefst NIET op wintersport gaan. En dat geeft verrassende uitkomsten. Dat schoonouders hoog zouden scoren, of buren en collega’s, zal mogelijk niet iedereen verrassen. Maar kennelijk zijn er ook veel wintersporters die liever met vrienden op stap gaan, dan met hun eigen gezin.”

Voor Belvilla zijn de uitkomsten een belangrijke signaal om het aanbod vakantiehuizen verder op te kunnen afstemmen. “Het aanbod luxe vakantiechalets nabij goedgelegen skigebieden en direct aan de piste heeft voor de winter 2009/2010 een vlucht genomen. Het totale aanbod van Belvilla is gestegen met 62% tot 3000 stuks (2008: 1800 stuks)”, aldus Wassing.
Categorie:
Tag(s):