vrijdag, 30. januari 2009 - 15:33

WNF beëindigt samenwerking met Essent

Zeist

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) beëindigt de samenwerking met energieproducent Essent. De ontbinding van het contract gaat in op de dag dat de overname door het Duitse RWE geformaliseerd is. Wanneer dat precies is, hangt af van het verloop van het overnameproces.

Energieconcern RWE komt uit onafhankelijke onderzoeken naar voren als één van de meest vervuilende energiebedrijven van Europa. Het wordt na de overname volgens het WNF heel moeilijk voor Essent om haar huidige voortrekkersrol op het gebied van verduurzaming binnen de energiesector te behouden.

Bij het bekend worden van de voorgenomen overname door RWE op maandag 12 januari, gaf het WNF al aan dat het zich zou beraden op het partnerschap met Essent. Na overleg met Essent en RWE de afgelopen week over de ontstane situatie, is het WNF tot de conclusie gekomen dat er na de overname onvoldoende basis is om de samenwerking met Essent op de oude voet voort te zetten.

Algemeen directeur Johan van de Gronden van het Wereld Natuur Fonds: “RWE heeft laten weten op termijn leidend te willen zijn bij de verduurzaming van de energiesector in Europa. Het bedrijf staat daarmee voor een gigantische uitdaging. Het WNF is van harte bereid om een bijdrage te leveren aan dat proces.�
Provincie:
Tag(s):