zaterdag, 4. juli 2009 - 9:50

Wolkbreuk zorgt voor veel overlast in Boxmeer

Boxmeer

Een wolkbreuk heeft vrijdag voor veel wateroverlast gezorgd in Boxmeer en omgeving. Bij de brandweer kwamen vanaf ongeveer 16.30 uur zo'n 100 meldingen binnen van burgers die overlast hadden van de grote hoeveelheid water die in korte tijd naar beneden kwam. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In veel gevallen ging het om ondergelopen kelders die door de brandweer leeggepompt moesten worden.

Ziekenhuis
Door de wateroverlast kwam er water binnen in de kelder van het Maasziekenhuis. Het water dat ongeveer 30 centimeter hoog stond kon worden weggepompt. Uit voorzorg is de stroom in de kelder uitgeschakeld, en is men overgeschakeld op het noodaggregaat. Er is geen gevaar geweest voor de patiënten. Het ziekenhuis functioneert weer volledig.

Parkeergarage
Een parkeergarage aan de Koorstraat kwam onder water te staan. In de garage stonden ongeveer 20 tot 30 auto's. Het water stond ongeveer 1 meter hoog. De brandweer zal de garage leeg pompen.

Uit voorzorg zijn brandweerlieden met een bootje de garage ingegaan om zeker te weten dat er geen mensen meer in de parkeergarage waren. Er waren geen mensen in de parkeergarage.

Verzakte weg
Een stuk wegdek van de Sint Cornelisstraat in Vortum Mullum verzakte door de wateroverlast. Het gaat om een stuk wegdek van ongeveer 5 bij 2 meter . Het wegdek is ongeveer 1 meter verzakt. De gemeenten heeft de weg afgesloten.
Provincie:
Tag(s):