vrijdag, 20. maart 2009 - 13:43

Woning volgestouwd met gestolen trouwjurken

Amsterdam

De politie heeft met de aanhouding van 2 jongeren in totaal 99 jurken en twaalf herenpakken ter waarde van ongeveer 60.000 euro teruggevonden die afkomstig waren van inbraken bij bruidszaken. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Eén van de twee jongens strooide in de woning van zijn broer met tientallen “gevonden� trouwjurken. De japonnen kunnen door een rechercheteam uit district West al snel worden gelinkt aan twee recente inbraken in bruidszaken.

De twee verdachten, A. en B., kwamen al op 9 maart in beeld. Straatcoaches zagen de jongens – bekende hardekernjongeren - die dag met een zwaar pakket een trappenhuis in lopen. Politiemensen die een kijkje gingen nemen, vonden een zak met gelabelde herenpakken.

Een bezoek aan het woonadres van de verdachten leverde vooralsnog niets op. Vlak daarna meldde de eigenaar van een bruidszaak zich op Bureau Surinameplein om aangifte te doen. Er was bij hem ingebroken en daarbij zijn herenkostuums meegenomen.

Tot zijn grote geluk werd hij even later herenigd met de gestolen waar. Maar hij was niet de enige bruidszaakeigenaar die spullen mist. Eind februari is een andere winkel in West ook op ongewenste wijze tientallen jurken kwijtgeraakt.

Omdat beide jongens inmiddels staan gesignaleerd voor hun aandeel in de eerste zaak, ging de politie actief op zoek naar de twee. Een bezoek afgelopen dinsdag aan het huis van A. leverde niets op, maar bij zijn broer had de politie meer geluk.

Niet alleen kon de verdachte daar worden aangehouden, de politie vond er ook een aantal gekleurde bruidsjurken. Een paar uur later, tijdens een vervolgonderzoek in de woning, werden nog veel meer japonnen aangetroffen. De buit van de tweede inbraak. Ook deze spullen zijn inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):