woensdag, 15. juli 2009 - 7:15

Woningbrand eist leven

Utrecht

Bij een woningbrand is op woensdagmorgen 15 juli de 51-jarige bewoner om het leven gekomen. Rond 03.40 uur kregen de hulpdiensten de melding van een woningbrand in een appartement aan de Hopakker.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Direct werd met de ontruiming van de omliggende woningen gestart. Agenten zagen dat een bewoner van een naast het brandende appartement gelegen woning vanuit het slaapkamerraam om hulp riep. Zij zijn naar het appartement gegaan en hebben de bewoner daar uitgehaald.

Vervolgens zagen agenten dat een man bij het brandende appartement probeerde de voordeur in te trappen omdat naar zijn zeggen de bewoner nog in het pand zou zijn. Het lukte de agenten met de man om de voordeur in te trappen, maar de rookontwikkeling en vlammen waren dermate ernstig dat het voor hen onmogelijk was de woning in te gaan. De bewoners van de ontruimde appartementen werden opgevangen in het politiebureau.

Door de brandweer werd de brand geblust en kort na 04.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. In het pand troffen de brandweerlieden het stoffelijk overschot van de 51-jarige bewoner aan. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in.

In de loop van de ochtend konden de bewoners van de meeste omliggende woningen terug naar huis. Alleen de bewoners van de twee direct naast het getroffen appartement gelegen woningen konden nog niet terug.
Provincie:
Tag(s):