woensdag, 22. april 2009 - 9:49

Woninginbrekers met kinderwagen aangehouden

Bilthoven

De politie heeft op maandag 20 april omstreeks 16.30 uur twee jongens uit Utrecht aangehouden die worden verdacht van woninginbraak.

Een surveillerende motoragent zag die middag op de Leijenseweg twee jongens achter een kinderwagen lopen. Toen zij de agent zagen, gingen de jongens ervandoor en lieten de kinderwagen op straat achter.

De agent vertrouwde de situatie daarom niet en kon uiteindelijk de jongens (15 en 17 jaar) alsnog aan de Prins Hendriklaan aanhouden.

In de achtergelaten kinderwagen hadden de verdachten een flatscreen tv en computerscherm verstopt. Bovendien droegen de jongens drie tassen waarin allemaal goederen zaten die achteraf van diefstal afkomstig bleken te zijn.

Deze spullen, zoals onder meer een dvd-speler, fotocamera, babyfoon, paspoort en contant geld, nam de politie in beslag. Na onderzoek naar de herkomst van de goederen bleek dat deze eerder op de dag waren gestolen uit een woning aan de Prins Hendriklaan.

De bewoner van deze woning had die maandag direct aangifte van inbraak gedaan. Het slachtoffer verklaarde dat de kinderwagen uit de woning gestolen was, net als onder meer de flatscreen tv en computerscherm. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):