maandag, 26. januari 2009 - 11:57

Woonboerderij verwoest bij brand

Groot-Ammers

Maandagochtend 26 januari rond 05.30 uur is er brand ontstaan in een woonboerderij aan de Gelkenes in Groot-Ammers. De brandweer rukte kon niet voorkomen dat het vuur snel op zich heen greep en de woonboerderij in zijn geheel uitbrandde.

Rond 07.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De 77-jarige bewoner van het pand was bij het uitbreken van de brand niet aanwezig. Niemand raakte derhalve gewond.

Bij inspectie door de milieu-inspectie bleek dat er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen. Hulpverleners en directe omstanders zijn door de brandweer ontsmet. De gemeente Liesveld zal zich de komende uren samen met de milieu-inspectie en het Waterschap gaan beraden over mogelijk te ondernemen maatregelen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Het onderzoek naar de brand zal worden ingesteld door medewerkers van de Unit Forensische Opsporing als de woning en het gebied daaromheen als veilig zullen worden vrijgegeven. De dijk is rond 05.30 uur afgezet om hulpdiensten de mogelijkheid te geven om veilig hun werk te kunnen doen. Deze afsluiting zal nog zeker tot 15.00 uur duren.
Provincie:
Tag(s):