donderdag, 1. januari 2009 - 20:59

Wouter (7) redt leven van dronken automobilist

Klazienaveen

Een 55 jarige Duitse automobilist heeft zijn leven waarschijnlijk te danken aan de 7-jarige Wouter uit Klazienaveen. De automobilist reed in de oudejaarsnacht over het van Echtenskanaal in Klazienaveen en kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de Hoogeveensche Vaart terecht.

De auto kwam op de circa tien centimeter dikke ijsvloer van de Hoogeveensche Vaart terecht, waar deze doorheen zakte en in het ijskoude water verdween. Wouter en zijn ouders reden kort na het ongeluk met hun auto over de Langestraat, toen Wouter plotseling tegen zijn vader riep dat er aan de andere kant van het kanaal een auto in het water lag.

Zijn vader is direct naar de ander zijde van het kanaal gereden en zag dat er nog iemand bij de auto in het water lag. Samen met een toevallig passerende medewerker van AREA-reinigingdienst lukte het om de drenkeling aan wal te krijgen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht en daarna voor onderzoek met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

In het ziekenhuis wilde hij tengevolge van alcoholgebruik niet onderzocht worden en reageerde agressief. Er werd een bloedproef genomen waarvan de uitslag nog niet bekend is. Het rijbewijs van de Duitser werd ingevorderd. In de loop van de ochtend is de auto van de man geborgen.

Wouter die van het gebeuren behoorlijk was geschrokken kreeg van de politie een Good Bear overhandigd.
Provincie:
Tag(s):