dinsdag, 13. oktober 2009 - 21:34

Wouter Bos en Job Cohen samen in toneelvoorstelling

Amsterdam

Nederlandse politici en BN'ers gaan een toneelvoorstelling maken ter ere van de zeven jaar geleden overleden prins Claus. Dit heeft de Stichting Julius leeft! maandag bekendgemaakt.

Zeven jaar na het overlijden van Z.K.H. Prins Claus der Nederlanden presenteren Stichting Julius Leeft! en Paradiso de eenmalige voorstelling CLAUS! Hierin brengen politici en BN’ers een hommage aan deze bijzondere man en de liefde voor ‘zijn’ Afrika.

Op zondag 6 december 2009 zijn onder anderen Wouter Bos, Maartje van Weegen, Job Cohen, Gerda Havertong en Thom Hoffman te zien in Koninklijk Theater Carré. Dit alles vindt plaats onder de bezielende leiding van regisseur John Leerdam.

CLAUS! is gegoten in de vorm van een theatrale reading met muzikale omlijsting. Ze vertelt niet alleen de geschiedenis van het leven van Prins Claus. Ze vertelt het verhaal over menselijkheid, hoop, teleurstelling en de zoektocht naar liefde. Het verhaal gaat ook over de liefde van de prins voor Afrika en zijn band met de Nederlandse Antillen en Suriname. En CLAUS! gaat natuurlijk over zijn relatie met de vorstin en die met zijn drie zonen.

De cast bestaat onder anderen uit minister Wouter Bos (Financiën), burgemeester Job Cohen, Maartje van Weegen, Philip Freriks, Gerda Havertong en Thom Hoffman. Het stuk staat onder regie van John Leerdam, Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-directeur van het Cosmic-Theater.

Thom Hoffman speelt prins Claus. Job Cohen speelt priester-dichter Huub Oosterhuis die een overdenking hield tijdens de uitvaart van de prins. Bos speelt een hoge functionaris van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Maartje van Weegen treedt op als verteller. Ook enkele parlementsleden doen mee die zichzelf spelen. Volgens regisseur Leerdam heeft minister Bos maar twee keer de tijd om te repeteren, maar dat moet volgens hem geen probleem zijn.

Het is de vijfde keer dat Leerdam met zijn stichting bijzondere mensen verzamelt voor een unieke theaterproductie. Eerder deed hij voorstellingen over onder meer Suriname (2005) en Zuid-Afrika (2008).
Provincie:
Tag(s):