woensdag, 24. juni 2009 - 10:17

Yolanthe, Katja en Tatjana populair onder de douche

Amsterdam

Als mannen het voor het uitkiezen hadden, zouden ze gaan voor Yolanthe Cabau van Kasbergen als douchepartner. Vrouwen gaan het liefst onder de douche met Chris Zeegers.

Douchen, de helft van alle Nederlanders doet het dagelijks. Omdat ze het lekker vinden, omdat het hygiënisch is of omdat ze zich anders vies voelen. Dat blijkt uit het nationaal douche-onderzoek van het tijdschrift gezondNU.

Negentig procent van de Nederlanders gebruikt zeep of douchegel onder de douche. Dermatologen wijten het toegenomen aantal patiënten met schimmelinfecties op de huid rechtstreeks aan het massale gebruik van zeep onder de douche.

Mannen onder de dertig zouden graag met generatiegenoot Wesley Sneijder willen ruilen en onder de douche de haren willen wassen van Yolanthe Cabau van Kasbergen. Bij de dertigers wurmt Katja Schuurman zich naar voren om op gelijke hoogte met Yolanthe te eindigen. Veertigers en vijftigers schuiven graag het douchegordijn even opzij om Ilse de Lange er bij te laten. Zestigplussers maken ruimte voor Tatjana of voor Linda.

Ook de voorkeur van de Nederlandse vrouw voor een douchepartner verschilt erg per leeftijd. Jonge vrouwen zien graag Nick en/of Simon bij hen onder de douche stappen. Dertigers en veertigers zepen het liefst de rug van Chris Zeegers in. Als Frans Bauer voor de badkamerdeur vraagt 'heb je even voor mij', zijn het vooral de vijftigers die bevestigend antwoorden. En zestigers horen graag EO-corryfee Arie Boomsma prediken onder de douche.
Categorie:
Tag(s):