maandag, 13. juli 2009 - 23:56

Yuri van Gelder betrapt op gebruik cocaïne

Tijdens een persconferentie op sportcentrum Papendal maakte maandag defensiesporter Yuri van Gelderbekend dat hij na het NK turnen is betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit is geen middel wat op de verboden stimulerende middelen staat, maar mag niet in het bloed van de sporter aanwezig zijn. Van Gelder moest hierdoor zijn gouden medaille inleveren.

Volgens Van Gelder werd hij na het NK gecontroleerd door de dopingautoriteit en naar eigen zeggen wist hij meteen dat hij fout zat omdat hij de dag daarvoor cocaïne had gebruik. De Lord of the Rings zegt een recreatieve gebruiker te zijn van de drugs. De turner is door de turnbond geschorst in afwachting van de uitspraak van de tuchtcommissie.

Niet alleen de turnbond heeft Van Gelder geschorst. Ook zijn werkgever, de Koninklijke Landmacht, heeft in afwachting van een mogelijk ontslag de turner geschorst. In een verklaring laat defensie weten dat 'het gebruik van harddrugs is niet verenigbaar met het uitoefenen van een militaire functie en de verantwoordelijkheden die het militaire beroep meebrengen. Defensie is daar zeer duidelijk in en hanteert een zero-tolerance beleid, dat op iedere militair, van hoog tot laag, van kracht is'.

Van Gelder zegt dat hij professionele hulp gaat zoeken om van zijn cocaïne gebruik af te komen.
Categorie:
Tag(s):