zondag, 22. maart 2009 - 18:33

Yuri van Gelder pakt goud in Duitsland

Yuri van Gelder heeft bij de Wereldbekerwedstrijd turnen in het Duitse Cottbus goud veroverd op het onderdeel ringen. Met een score van 15.850 punten liet hij de Griek Tampakos Dimosthenis achter zich, die met 15.700 punten het zilver voor zich opeiste. Derde werd de Fransman Danny Pinheiro.

De ringenspecialist is tevreden, maar hij moet nog wel even wennen aan de nieuwe puntentelling. 'In de kwalificatie turnde ik een oefening waarbij een zogenoemd E-element door de jury werd gezien als een zwaarder F-element. Hierdoor had ik uiteindelijk een E-element te weinig wat een half punt kostte. In de finale heb ik daarom mijn oefening aangepast. Wel zorgt de nieuwe telling ervoor dat de scores dichter bij elkaar komen te liggen, het maakt het wat spannender. Foutjes tellen nu zwaarder. Verder verliep mijn oefening soepel, de afsprong was prima, maar er valt nog wel wat te verbeteren.'

De turner van de Defensie Topsport Selectie heeft nog 2 weken om zijn oefening te perfectioneren. Het eerste weekend van april wacht het Europees kampioenschap in Milaan.
Categorie:
Tag(s):