dinsdag, 31. maart 2009 - 10:13

Zaak omtrent dood vriend Kim Feenstra heropend

Groningen

De rechtbank Groningen heeft het onderzoek in de zaak van de verdachte A.J.L. B. heropend. B. wordt ervan verdacht Jozua Bathoorn, de vriend van model Kim Feenstra, van het leven te hebben beroofd.

De advocaat van verdachte B. heeft ter zitting aangevoerd dat het onderzoek onvolledig is geweest. De rechtbank is na de zitting tot het oordeel gekomen dat er in het bewijs een aantal onduidelijkheden zijn die verder moeten worden onderzocht. Dat onderzoek is nodig om de waarde van de bewijsmiddelen goed te kunnen beoordelen.

De rechtbank geeft in het vonnis opdracht voor nader onderzoek door de rechter-commissaris. In elk geval moet nader onderzoek gedaan worden naar (biologische) sporen, o.a. bloedsporen die zijn aangetroffen op het mes dat is gevonden. Verder heeft de rechtbank een aantal vragen geformuleerd die betrekking hebben op de feitelijke gang van zaken voorafgaand aan de dood van het slachtoffer.

Na het onderzoek door de rechter-commissaris wordt de behandeling van de zaak voorgezet. De zaak is daarom voor maximaal drie maanden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):