zondag, 1. februari 2009 - 10:28

Zaterdagschool in Haagse Schilderswijk geopend

Den Haag

“De Zaterdagschool in de Schilderswijk is een goed voorbeeld van de gecombineerde Haagse krachtwijkenaanpak. Verschillende organisaties werken in de wijk nauw samen om van een onderwijsachterstand een voorsprong te maken. Voor jong én oud.�

Dat was zaterdag 31 januari de boodschap van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van het ministerie van OCW en de Haagse wethouders Sander Dekker van Onderwijs, Jeugd en Sport en Bert van Alphen van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie tijdens de swingende opening van de school. Met een druk op de knop gaven ze het startsein voor een dansact van Crosstown.

Na de opening maakten de bestuurders kennis met het brede aanbod van de Zaterdagschool. Dat bestaat naast huiswerkbegeleiding en bijspijkercursussen ook uit een cursus techniek voor meiden. En uit workshops muziek en dans. Wijkbewoners kunnen er ook terecht met al hun hulpvragen. Hiertoe wordt binnenkort een E-shop ingericht.

Grote belangstelling
Dat het aanbod aansluit op de behoeften van de wijkbewoners blijkt wel uit de grote belangstelling. De opening werd door honderden mensen bezocht. In krap twee weken tijd hebben zich al meer dan 200 kinderen, jongeren en volwassenen opgegeven voor een cursus, opleiding of workshop.

Onderwijs, arbeidsmarkt en participatie
De Zaterdagschool is een initiatief van het Nova College, Zebra en het krachtwijkteam Schilderswijk. De school is onderdeel van de Campus Teniersplantsoen, een van de businesscases in de Haagse krachtwijkenaanpak. In de campus werken elf partijen nauw samen aan een breed en eigentijds programma, waar jong en oud ‘24/7’ welkom zijn.

Een betere toeleiding naar onderwijs en arbeidsmarkt en een verhoging van de participatie in de maatschappij zijn de belangrijkste doelstellingen. Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft de campus geadopteerd.
Provincie:
Tag(s):