zondag, 26. april 2009 - 12:39

Zeehavenpolitie controleert recreatieverkeer

Brielle

Politiemensen van de Zeehavenpolitie, wijkteam Europoort, hebben vrijdagmiddag en -avond en zaterdag de gehele dag, een grote controle gehouden op het recreatieverkeer. Dit heeft de politie zondag 26 april laten weten.

Het doel was en is de veiligheid van dit verkeer te bevorderen. De controle vond plaats op de parkeerplaats aan de Visserijweg in Brielle. Medewerkers van de KLPD verleenden assistentie en ook de ANWB was beschikbaar.

In verband met de aanstaande meivakantie waren er al veel mensen op pad met de caravan. Motorrijders van de KLPD brachten de auto's met caravan naar de controleplaats waar ze verder werden bekeken door politiemensen van de Zeehavenpolitie.

Medewerkers van de ANWB hadden het druk met het verhelpen van kleine gebreken zodat mensen weer verder konden rijden. Over beide dagen zijn in totaal 100 auto's met caravan gecontroleerd. Er zijn 73 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. overbelading (10x), losbreekrem niet in orde (17x), geen geldig rijbewijs (5x), papieren niet in orde (31x) en de overige tien voor andere zaken.

Bij de helft van de gecontroleerde combinaties werden geen mankementen gevonden en hadden de bestuurders hun zaakjes in orde. De andere helft dus niet en daarbij viel op dat mensen in eerste instantie nogal laconiek reageerden op de gebreken. Veel mensen wisten ook niet dat er iets niet in orde was.

Na enige uitleg begreep men wel wat de gevolgen kunnen zijn door gebreken aan de combinatie auto - caravan. De Zeehavenpolitie gaat door met dergelijke controles zeker ook in het licht van de naderende zomervakantie.
Provincie:
Tag(s):