donderdag, 12. februari 2009 - 13:06

Zeehonden-crèche niet naar Delfzijl

Delfzijl

Delfzijl ziet de komst van de zeehondencrèche van Lenie ’t Hart definitief aan haar neus voorbijgaan. De crèche laat weten dat de locatie in Pieterburen ingrijpend verbouwd zal worden voor een bedrag van drie miljoen euro. Deze kosten worden gedragen door Stichting van Klooster uit Den Haag. De stichting zou hebben aangegeven dat zij alleen wil financieren als de crèche in Pieterburen blijft.

Een tweede reden om niet naar Delfzijl te verhuizen is volgens het zeehondenopvangcentrum dat de gemeente de benodigde 13 miljoen euro voor de nieuwbouw niet zou kunnen opbrengen.

In een reactie op het nieuws laat de gemeente Delfzijl weten dat zij teleurgesteld is in de beslissing van de zeehondencreche. 'De gemeente heeft er alles aan gedaan om de crèche een aanbod te doen, dat nauw aansluit bij de wensen die crèche zelf had gesteld. Ook waren diverse partijen in Delfzijl bereid om te investeren in de crèche. De gemeente had al ruim 6 miljoen euro bij elkaar, los van subsidies'.

'De komst van de zeehondencrèche zou een grote plus zijn geweest voor de ontwikkeling van het Waterfront van Delfzijl. Dat de crèche niet doorgaat, betekent echter niet dat de gebiedsontwikkeling stil komt te liggen', aldus de gemeente Delfzijl
Provincie:
Tag(s):