zondag, 11. januari 2009 - 18:58

Zeer grote brand in loods in Maasbree

Maasbree

In Maasbree is zondagavond een grote brand uitgebroken in een loods aan Aan de Steenoven. In eerste instantie zou het om een tuinbouwloods gaan, maar de brand woedt in een tussenloods, waarin automaterialen en gasflessen staan, zegt een woordvoerster van de brandweer.

De brand brak rond 18.20 uur uit en werd vrij snel opgeschaald naar zeer grote brand. Na ruim een uur werd GRIP 1 afgekondigd, wat inhoudt dat meerdere korpsen voor de brandbestrijding zijn opgeroepen. In totaal zijn ongeveer 80 personenen van 6 brandweerkorpsen ingezet.

Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Dit heeft volgens de woordvoerster geen gevolgen voor de omgeving. De brand woedt namelijk in een buitengebied. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Wel heeft de bewoner van de woning naast de loods zijn huis tijdelijk moeten verlaten, omdat deze in de rook ligt.

De brand is inmiddels onder controle, maar nog niet meester, aldus de zegsvrouw. Het is nog niet bekend waardoor de grote brand is veroorzaakt. Hierna zal een onderzoek worden ingesteld.
Provincie:
Tag(s):