vrijdag, 3. juli 2009 - 6:23

Zeer grote brand in papieropslag

Mijdrecht

Op het bedrijventerrein in Mijdrecht heeft vannacht een grote brand gewoed. Een loods aan de Handelsweg, waarin grote papierrollen staan opgeslagen, is daarbij geheel in vlammen opgegaan.

Er zijn geen slachtoffers gevallen en er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brandweer heeft om 7.10 uur het sein Brand Meester gegeven.

De brand werd rond 3.15 uur gemeld door een bewoner van een woning vlakbij de loods. De brandweer is onmiddellijk met groot materieel uitgerukt. In totaal zijn 100 brandweermensen, 7 tankautospuiten en 3 hoogwerkers ingezet. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling die in de verre omgeving te zien was. Ook is de as van het papier verspreid over een groot deel van Mijdrecht. Veegwagens beginnen vanochtend met het schoonvegen van de straten.

Uit metingen blijkt dat er bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Om zekerheid te hebben over eventueel vrijgekomen asbest, is besloten een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om dat te onderzoeken. Dat heeft vastgesteld dat er bij de brand geen asbest is vrijgekomen. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):