woensdag, 4. maart 2009 - 18:35

Zeer grote brand in winkelcentrum Zaandam

Zaandam

In Zaandam heeft gisteren een zeer grote brand gewoed. Het vuur brak woensdagmiddag rond 16.45 uur uit in een tapijtenwinkel in winkelcentrum De Bloemkorf.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Bij de brand hebben 7 personen ademhalingsproblemen opgelopen en heeft één persoon rugletsel opgelopen nadat hij van een hoogte is afgesprongen.

Donderdagochtend om 03.00 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven.

Deze ochtend om 10.00 uur houdt de gemeente een informatie-bijeenkomst voor de bewoners van de ontruimde woningen in de omliggende straten van winkelcentrum De Bloemkorf. Die bijeenkomst vindt plaats in de moskee in Poelenburg.

De bewoners van de 80 ontruimde woningen in de omliggende straten kunnen, ondanks het brandmeestersein, ot nader order niet terug naar hun woning.

De 24 woningen in het winkelcentrum zijn flink beschadigd. In elk geval zal een grondige inspectie plaatsvinden. Het betreden van de woningen is niet verantwoord. Alle winkels hebben brand- en/of ernstige waterschade opgelopen.

De meeste getroffen bewoners hebben vannacht opvang gevonden bij familie en/of vrienden. Een aantal van hen is opgevangen in hotels. Van de negen gewonden zijn gisteravond acht personen weer ontslagen uit het ziekenhuis. Ook zij zijn opgevangen in hotels.

De gemeente adviseert bewoners in de omgeving tot nader order de ramen en deuren gesloten te houden.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):