zondag, 5. juli 2009 - 6:25

Zeer grote brand legt voormalige Babystunter in de as

Best

Een grote brand heeft zaterdagnacht het oude fabriekspand van de voormalige babydiscounter Babystunter in Best volledig verwoest. Het vuur in het leegstaande pand aan de Oirschotseweg werd rond 3.30 uur door passanten ontdekt en bij de brandweer gemeld.

Toen de eerste brandweerlieden kort daarna bij de brand arriveerden sloegen de vlammen al aan alle kanten uit het pand. Omdat het pand erg instabiel was konden brandweerlieden alleen van afstand blussen.

Met de inzet van vier blusvoertuigen, een hoogwerker en ondersteunende eenheden had de brandweer de vlammen redelijk snel ingesloten. Wel bleef binnenin het pand een kleine brand woeden die van buitenaf niet te bestrijden was. Brandweerlieden zullen dan ook zeker nog enkele uren bezig zijn met nablussen. De brand zorgde voor een forse rookontwikkeling, hierdoor ontstonden echter geen noemenswaardige problemen.

Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan. Omdat in het leegstaande pand echter geen gas en elektriciteitsvoorzieningen meer waren wordt brandstichting niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):