maandag, 12. januari 2009 - 13:32

Zeeuwse jongeren met duurzame ideeën gezocht

Provincie

De Provincie Zeeland nodigt jongeren uit om mee te denken over het beste duurzame idee van 2009.De jonge Zeeuwen met de beste plannen mogen die vervolgens presenteren in het programma Green Dream District op National Geographic Channel.

Jongeren van 12 t/m 19 jaar die goede ideeën, uitvindingen of oplossingen hebben rondom duurzaamheid hebben kunnen zich opgeven op www.greendreamdistrict.nl.

Het project Green Dream District is een programma voor jongeren van 12 t/m 19 jaar. In een competitie gaan ze op zoek naar de meest duurzame uitvinding van 2009. Het programma laat zien wat er op dit moment in Nederland speelt op het gebied van duurzame technische innovaties en hoe jongeren een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Het programma wordt uitgezonden op National Geographic Channel. Eén uitzending wordt gewijd aan de ideeën van jongeren uit Zeeland.

Al eerder zijn in Zeeland projecten met jongeren over het thema duurzaamheid uitgevoerd. Het blijkt een leerzaam thema waar geïnteresseerde jongeren zich graag in verdiepen. Het provinciaal bestuur
van Zeeland vindt jeugdparticipatie en duurzaamheid twee belangrijke onderwerpen die nu met elkaar verbonden worden op een laagdrempelige manier. Daarom levert het provinciaal bestuur een (financiële) bijdrage aan het project.
Provincie:
Tag(s):